ANIMALS


DESCOBRINT EL MARAVELLÓS MÓN DELS ANIMALS!


Hola xics i xiques, benvinguts a una altra entrada de l'emocionant blog de les estacions d'any, aquesta vegada no sols tocarem aquestes estacions si no que ens endinsarem en el món animal, veient que tipus d'animals hi ha en cada època de l'any i descobrint infinitat de secrets sobre ells.

És emocionant la diversitat d'animals que podem trobar per a cada estació d'any i les increïbles sorpreses que ens trobarem en intentar endinsar-nos en el seu món, veurem com es preparen per a sobreviure en el fred hivern i al calorós estiu i com es preparen per a l'arribada de la tardor i de la primavera.

Xics i xiques agafar els vostres prismàtics i ens endinsarem en aqueix grandiós món dels animals!!



PAPALLONES

Aquests animals són molt coneguts per les seues belles ales de diferents colors que enlluernes del boniques que són. Durant la primavera aquests animals ixen dels capolls per a fer la metamorfosi. Són insectes xicotets que podem apreciar en qualsevol lloc mentre voletegen a la recerca del nèctar de les flors





Activitat: "Decora la classe de papallones", els xiquets es divideixen en grups, cada grup té un major que els acompanya per a ajudar en el que faça falta. Es divideixen cartolines de diversos colors, cola i adhesius. Cada grup s'encarrega de crear una papallona, que després es penjarà per la classe, posant els colors que més els agrade i sobretot divertint-se i col·laborant els uns amb els altres.



ABELLA

Un altre insecte del qual parlarem són les abelles, són molt xicotetes i grogues i negres, molts xiquets els tenen por per les seues picades, però aquestes no són perilloses si no se'ls molesta. A l'estiu s'ocupen de recol·lectar nèctar i pol·len en les plantes per a fer la mel. Aquests xicotets insectes són essencials ja que pol·linitzen moltes plantes que produeixen aliments.





Activitat: "El ball de l'abella" A l'aula s'ha creat un gran quadrat que està envoltat de flors. Amb cartolines grogue que representen el pol·len i estan en cada flor, quan la professora comence a posar música alegre, els xiquets hauran de moure's per aqueix àrea com si estigueren volant com a abelles i abans que pare la música posar-se en una flor que porte pol·len. Hauran de pol·linitzar totes les flors possibles abans que acabe la cançó, quan aquesta acabe hauran de tornar al seu rusc, que serà una àrea designada. Després es canviarà la cançó i es tornarà a fer com el principi.



ESQUIROL

Passem d'insectes a mamífers, en aquest cas amb els esquirols, aquest animal és petitet i molt àgils, tenen una cua esponjosa i molt peluda. Durant la tardor els esquirols són les encarregades de recollir anous i fruita seca per a portar-li'ls a les seues "cases" els caus, per a poder sobreviure a l'hivern. És molt divertit veure esquirols grimpant els *arboles per tota mena d'acrobàcies que fan per a arribar al seu destí.





Activitat: "Ajuda als esquirols" la classe està dividida per grups de 5/6 persones. Cada grup té al seu abast una cullera i 5 avellanes, els xiquets han de travessar un camí recte amb la cullera amb una avellana en la boca, per a poder salvar a l'esquirol i donar-li menjar, si la cullera cau hauran de tornar al principi i l'esquirol tardarà més a menjar.


RENS

Els rens són mamífers, com els esquirols, aquesta vegada parlem d'animals de gran grandària. Aquests animals viuen en zones fredes com pot ser la tundra o boscos boreals. En hiverne, el seu pelatge es torna espés i més càlid del normal per a poder protegir-se i sobreviure al fred. Els rens són animals que fan grans desplaçaments a la recerca de menjar durant aquesta època de l'any.





Activitat: "Nadales" quan va arriba el nadal, tots els xiquets i xiquetes es van disfressar de rens amb les seues astes al cap i el seu nas roig, la professora els va ensenyar nadales que van aprendre, que  després van cantar-los davant dels pares disfressats de rens.

Comentarios

Entradas populares