Fluint amb les emocions

La música ajuda a coordinar la respiració i a relaxar el pols, aconseguint que els xiquets i xiquetes es relaxen i mes important encara, ajudant a controlar les seues emocions. També la melodia d'aquestes aconsegueix canviar l'estat d'ànim en tan sols uns minuts.


Silueta, Musical, Clave, Bajo, TriplicarSegons Piaget, "la música és com una activitat creadora i progressiva, el desenvolupament de la qual estarà vinculat directament amb el nivell cognitiu en el qual es trobe aqueix individu"


Hem creat aquest espai amb la intenció d'aconseguir desenvolupar cadascuna de les emocions, a més d'afavorir les capacitats comunicatives i la resolució de conflictes juntament amb les relacions socials.


Així mateix nosaltres a l'aula hem aconseguit classificar les estacions mitjançant activitats relacionades amb les emocions i les cançons.


Monigote De Nieve, Invierno, Navidad

HIVERN

L'activitat que hem realitzat al costat dels xiquets i xiquetes en aquest cas és la creació d'una cançó.




Primerament ens situem en l'estació corresponent, seguim amb la creació de la lletra de la cançó i la seua melodia per a finalitzar amb la producció de l'instrument.


L'elaboració d'aquest instrument es realitzarà mitjançant materials reciclats, en aquest cas el so el produiran les xapes dels refrescos que portaran de casa, involucrant tant a ells i elles com a les famílies, en el món del reciclatge. La resta de l'instrument serà ajuntant dos plats reciclats de cartó que unirem finalment amb cordes.


L'activitat culminarà amb un festival on els xiquets i xiquetes representaran la cançó en la qual han treballat les setmanes anteriors, juntament amb els instruments. A més, les famílies seran partícips d'això ja que el dia de la representació podran assistir a l'aula i gaudir.


Bibliografia:

https://zaguan.unizar.es/record/95212/files/TAZ-TFG-2020-2965.pdf

https://riull.ull.es/xmlui/bitstream/handle/915/13543/La%20Importancia%20de%20la%20musica%20en%20el%20desarrollo%20cognitivo%20y%20emocional%20del%20alumnado%20en%20Educacion%20Infantil.pdf?sequence=1

Comentarios

Entradas populares