Literatura

La literatura és l'art escrit i parlat i per la qual cosa és beneficiosa en totes les etapes de la vida.

En Educació Infantil, la literatura és una peça fonamental per al desenvolupament del llenguatge dels nens i nenes, a més d'aprendre diverses habilitats socials i comprendre millor les emocions i ampliar el nivell de coneixements.

En aquest apartat, es trien contes relacionats amb el tema principal "Les estacions de l'any" i es realitzen activitats que corresponguin a aquests contes. Així, els alumnes posen en pràctica els beneficis de la literatura i la socialització entre tots els nens de l'aula, tenint en compte el ritme d'aprenentatge de cada alumne i adaptant les necessitats que siguin oportunes.


"OVELLA, DOMA'M LLANA🐑"

Aquesta activitat és realitzada en la seva estació de l'any corresponent, l'hivern.

El conte principal és "Ovella, dona'm llana", el qual comptem als alumnes de classe i on realitzem diverses activitats.

💢Activitat 1: Els alumnes, al costat dels professors, dibuixen una ovella de gran grandària que serà la mascota de l'hivern i que hauran de pintar-la, decorar-la i emplenar-la de llana, que és l'objecte principal del conte.


💢Activitat 2: Tots els dies i per ordre de llista, un alumne/a porta a "Ovelleta", la mascota de l'hivern, alguna peça de roba relacionada amb l'hivern, perquè així "Ovella" no passi fred, igual que una de les escenes del conte.

- L'objectiu principal de les activitats és que els alumnes es familiaritzin amb les característiques de l'hivern, ampliant vocabulari i afavorint la socialització, a més d'incloure el terme "Empatia", el qual és molt important inculcar als més petits.


"WINNIE THE POOH I LA PRIMAVERA 🐻"

Aquesta activitat es realitza en l'estació de l'any corresponent, la primavera.


"Winnie the pooh", és el conte principal i és realitzat mitjançant titelles de dits. Primer són els professors qui representen el conte i després es dona pas als alumnes, per a així fer-los participis en l'aula. A més, en conseqüència del conte, es realitzen activitats.


💢Activitat 1: Els alumnes representen alguna escena del conte i per això pinten caretes relacionades al personatge que volen realitzar.

💢Activitat 2: Pel fet que és primavera, la classe es decora flors que és el que més representa a la primavera. Els alumnes/as, amb aquarel·les, dissenyen i decoren les seves flors perquè estiguin per tota l'aula.



- L'objectiu principal de les activitats, part de conèixer nou vocabulari, és fomentar la inclusió a l'aula, on tots som partícips de les activitats.





Comentarios

Entradas populares