Colors

Els colors tenen un paper fonamental en el desenvolupamnet dels nens, sobretot en edats compreses de tres a sis anys, i pel que exerceixen un paper primordial en el seu aprenentatge, desenvolupament cognitiu i emocional.

Aquest apartat és creat perquè els alumnes aprenguin a diferenciar la diversa gamma de colors que hiha i poder classificar-los en l'estació de l'any que pugui correspondre.



🌸 PRIMAVERA 🌸

La primavera per als nens és una època d'exploració, descobriment i alegria, on els colors són viuus i colorits, i s'ofereixen moltes oportunitats d'aprenentatge.

Una activitat molt productiva en aquesta estació de l'any és "La caça de colors", on s'organitza una cerca de tresors on els nens han de trobar diferents flors que siguin de color vermell, verd i groga. Quant més flors recullim, major recompensa hi ha.


🌞 ESTIU🌞

L'estiu per als nens és una temporada de diversió, on els colors són més brillants i càlids. Les activitats es recreen a l'aire lliure i augmenta el nivell de socialització entre els iguals.

Una de les activitats realitzada en classe és "Pintura a l'aire lliure", on els nens pinten amb colors de l'estiu i sobre un mural, obres inspirades en l'estiu, com el sol, la platja, animals, etc.


🌲 LA TARDOR 🌲

La tardor per als nens també és una temporada de diversió, en el qual colors més representatius són els terrosos, que fan aquesta època diferents de les altres a l'una d'emocionant.

L'activitat relacionada amb aquesta època d'any ve acompanyada d'una sortida al parc més pròxim al centre. En la sortida al parc, els alumnes recullen fulles diverses caigudes del arbre a causa de la tardor. Els dies següents, els alumnes pintaran dibuixos de fulles amb colors semblants a les fulles que van recollir anteriorment i s'acabarà realitzant garlandes que adornaran la classe.



⛄ L'HIVERN ⛄

L'hivern és una època de descobriment per als més petits de casa. Els colors influents de l'hivern són freds i neutres, que fan que sigua una temporada diferent i inoblidable.

En aquesta activitat està relacionada el color blau, més conegut com el color de l'hivern. A l'aula es presenten diferents tipus de roba que s'utilitzen a l'hivern. La tutora mitjançant una activitat, reparteix fitxes on els alumnes, amb el color blau, ha de pintar el vestuari d'hivern.








Comentarios

Entradas populares